Väkommen till
kollektivhuset Stolplyckan

Renoveringen:
KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA SENASTE NYTT! Här kan du också ta del av alla saneringsgruppernas arbete! Och för att dokumentera för din grupp!
Vi frågar Stångåstaden:
1. Se vad andra har frågat tidigare.
2. Skriv dina frågor till Stångåstaden här!
Senaste uppdatering:
Stolplyckan i media
2019-03-24. Webbplatsen har fått en översyn avseende innehåll. Ny sektion för kommunikation med Stångstaden har införts. Valberedningen går nu att nå via mail. Lastcykelpoolen omskrivs. Allmän info håller på att uppdateras. Länkar gås igenom. Allt inte klart än. Ny sida har skapats för att samla på stolplyckans framträdanden i media..
Logga in...

| Fler
design by hkj
Start Området Kollektivet Huset Kommunikation
 

Vad är stolplyckan?

Stolplyckan är ett stort hus bestående av fyra huskroppar som binds samman av ett korridorsystem. Det kan ibland sägas att inget hus eller hem är det andra likt, och det är något som verkligen stämmer in på Stolplyckan, för oss veterligen finns det inte något hus i vårt avlånga land som är i närheten så fint som Stolplyckan! I Stolplyckan får nämligen alla plats, här finns 135 "vanliga" hyreslägenheter som ägs av Linköpings största hyresvärd Stångåstaden, runt trettio trygghetslägenheter, LSS-boende samt en stor mängd gemensamhetslokaler och annan gemensam boyta. Här på Stolplyckan känner vi våra grannar bättre än vad som är vanligt i landet, vi äter ibland tillsammans i en stor gemensam matsal (framförallt på måndagarna), vi sportar ihop i vår gemensamma gymphall, vi hamrar ihop i vårt snickeri, allt detta och så mycket mer! Stolplyckan är däremot inte ett kollektiv rakt igenom, samtliga boende har egna lägenheter med vanliga ytterdörrar som vi stänger när vi vill pyssla med saker på egen hand.

Som boende i Stolplyckan är du med jämna mellanrum värd, vilket innebär att du har ansvar för nycklar till husets gemensamma lokaler och bokningspärmen för dessa lokaler. Den som utöver värdskapet vill engagera sig mer för att lära känna grannar och fylla fritiden med sånt som är meningsfullt, finner en rik flora av aktivitetsgrupper och andra resurser under Stolplyckans tak. Kanske vill just du vara med och skriva artiklar till vår mycket lokala Stolplycketidning, eller hjälper du hellre till att hålla husets nav cafét öppet? Eller vill du dra igång vårt utökade matlag med kollektiv middag flera dagar i veckan?