Väkommen till
kollektivhuset Stolplyckan

Renoveringen:
Sanering! Renovering! Stolplyckan blir bättre! Klicka här för att ta del av arbetsgruppernas arbete! Och för att dokumentera för din grupp!
På gång i huset:
2017-02-08
Vill du åka på riksstämma?

2017-01-22
Måndagsmat 23/1

2016-08-28
Måndagsmat 29 augusti 2016 - höstpremiär

2016-04-30
Valborgsfirande idag 30/4 2016

2016-03-28
Var med på fixardagar - helgen 9:e och 10:e april!

Senaste uppdatering:
Stolplyckan i media
Ny sida har skapats för att samla på stolplyckans framträdanden i media..
Logga in...

| Fler
design by hkj
Start Området Kollektivet Huset Kommunikation
 

Finns i närheten


Skolor, dagis och liknande

Stolplyckans omgivning inte bara grönt och skönt, här finns mycket annat trevlig också. Inte mycket mer än 100 meter österut ligger US – Universitetssjukhuset, där läkare, sköterskor och många andra yrkesgrupper utbildas. Vi är också bortskämda med att ha en förskola i huset, Lyckohagen heter den och har sin hemsida här. En lista på förskolor i närheten hittar du här.

På cirka två kilometers cykelavstånd ligger Linköpings universitet campus Valla, ett av Sveriges största universitet där massor av kunskap ligger och väntar på dig (se bilden nedan för hur du cyklar från Stolplyckan till Campus Valla). Skulle du vara för lat för att cykla (eller om regnet står som spön i backen), så kan det vara bra att veta att du som student på Linköpings universitet åker gratis på Campusbussen, som har en hållplats på sjukhuset 5 minuters gångväg från huset. Campusbussen trafikerar Universitetssjukhuset, Campus Valla samt Campus Norrköping.


Affärer & shopping

Ibland räknas Stolplyckan till Linköpings innerstad, ibland inte, men faktum kvarstår att vi som bor här har väldigt nära till centrum, och då Linköping är Sveriges femte största kommun så borde du finna vad du söker här.

Den som inte vill ta en fem-tio minuters promenad ner på stan behöver inte misströsta, för vi Stolplyckebor har mycket annat inom nära räckhåll. På andra sidan djurgårdsgatan (cirka 100 meter från huset) ligger Coop Konsum Lägerhyddan, en konsumbutik som har stans förmodligen bredaste vegetariska och veganska utbud! De har dessutom fått miljöpris för sitt stora miljömärkta och miljöanpassade sortiment. I närheten finns också ett bageri, ett par cykelreparatörer, ett par pizzerior och annat små och gott.