Väkommen till
kollektivhuset Stolplyckan

Renoveringen:
KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA SENASTE NYTT! Här kan du också ta del av alla saneringsgruppernas arbete! Och för att dokumentera för din grupp!
Vi frågar Stångåstaden:
1. Se vad andra har frågat tidigare.
2. Skriv dina frågor till Stångåstaden här!
Senaste uppdatering:
Stolplyckan i media
2019-03-24. Webbplatsen har fått en översyn avseende innehåll. Ny sektion för kommunikation med Stångstaden har införts. Valberedningen går nu att nå via mail. Lastcykelpoolen omskrivs. Allmän info håller på att uppdateras. Länkar gås igenom. Allt inte klart än. Ny sida har skapats för att samla på stolplyckans framträdanden i media..
Logga in...

| Fler
design by hkj
Start Området Kollektivet Huset Kommunikation
 

Finns i närheten


Skolor, dagis och liknande

Stolplyckans omgivning inte bara grönt och skönt, här finns mycket annat trevlig också. Inte mycket mer än 100 meter österut ligger US – Universitetssjukhuset, där läkare, sköterskor och många andra yrkesgrupper utbildas. Vi är också bortskämda med att ha en förskola i huset, Lyckohagen heter den och har sin hemsida här. Andra förskolor i närheten kan du hitta här.

På cirka två kilometers cykelavstånd ligger Linköpings universitet campus Valla, ett av Sveriges största universitet där massor av kunskap ligger och väntar på dig (se bilden nedan för hur du cyklar från Stolplyckan till Campus Valla). Skulle du vara för lat för att cykla (eller om regnet står som spön i backen), så kan det vara bra att veta att du som student på Linköpings universitet åker gratis på Campusbussen, som har en hållplats på sjukhuset 5 minuters gångväg från huset. Campusbussen trafikerar Universitetssjukhuset, Campus Valla samt Campus Norrköping.


Affärer & shopping

Ibland räknas Stolplyckan till Linköpings innerstad, ibland inte, men faktum kvarstår att vi som bor här har väldigt nära till centrum, och då Linköping är Sveriges femte största kommun så borde du finna vad du söker här.

Den som inte vill ta en fem-tio minuters promenad ner på stan behöver inte misströsta, för vi Stolplyckebor har mycket annat inom nära räckhåll. På andra sidan djurgårdsgatan (cirka 100 meter från huset) ligger Coop Konsum Lägerhyddan, en konsumbutik som har stans förmodligen bredaste vegetariska och veganska utbud! De har dessutom fått miljöpris för sitt stora miljömärkta och miljöanpassade sortiment. I närheten finns också ett bageri, ett par cykelreparatörer, ett par pizzerior och annat små och gott.